Informatie

Elk jaar, nu op zondag 4 oktober 2020, organiseert IVN De Maasvallei in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland de Bos- en Peelwandeling. In 2019 al weer voor de 45e keer !
Voor deze tocht worden vijf schitterende routes uitgezet over afstanden van  30, 25, 15, 10 en 5 km.
Het is een natuurwandeling waar iedereen, jong of oud, levensgenieter, natuurmens, sportliefhebber en rustzoeker aan zijn trekken komt. Voor deelname hoeft men geen lid te zijn van IVN of wandelbond.

De wandelingen
De 5 km route gaat door de bossen in en rond het recreatiecentrum. Vooral voor gezinnen met kinderen is deze korte afstand leuk. Ter afsluiting loopt het laatste gedeelte van de 5 km door de speeltuin van de dagrecrecreatie, waar nog volop gespeeld kan worden.

De 10 en 15 km loopt via de gemeentebossen door het schapenpark en heidereservaat van de Ullingse Bergen (Staatsbosbeheer).
De zeer afwisselende 25 en 30 km route, neemt u mee over de hoge zandrug langs het Berkenbosch, over het heidereservaat, langs het Peelven, en de betonnen kazematten aan het Defensiekanaal.
De 30 km route maakt daarbij nog een extra lus over het landgoed ‘De Groote Slink’ met het prachtige landhuis en waterpartij (Brabants Landschap).

De routes zijn volledig met pijlen uitgezet. Tevens worden er routebeschrijvingen verstrekt. De 10 en 15 km routes hebben één rustpunt. De 25 en 30 km route hebben twee rustpunten. Bij de rustpunten (horecastops) zijn toiletvoorzieningen aanwezig.
De medische verzorging is in handen van een EHBO-vereniging.

Juist te voet is het interessant het prachtige en afwisselende landschap, boerderijen en oorlogsrestanten te aanschouwen. Veelal zijn deze bezienswaardigheden niet goed met auto of fiets bereikbaar.
In de maand oktober vormen de bossen en heide door de herfstkleuren bovendien een schitterend gezicht. Tijdens de wandeltocht bestaat nog de kans dat de wandelaar een kudde Kempische heideschapen of Schotse hooglandrunderen ontdekt.

Afstand Starttijden
30 km 8.00 – 10.00 uur
25 km 8.00 – 11.30 uur
10 en 15 km 8.30 – 13.00 uur
5 km 8.30 – 15.00 uur

Leden wandelbond € 2.50, niet leden € 3.50

Kinderen t/m 12 jaar: gratis deelname

Parkeren: Gratis (Een parkeermunt wordt bij inschrijven gratis verstrekt door de organisatie van de wandeling)

Het meenemen van honden is enkel aangelijnd toegestaan, omdat een deel van de route door het schapenpark en recreatiecentrum ‘De Bergen’ loopt.

Reglement Bos- en Peelwandeling