Informatie

Let op! afgelast!

Elk jaar, nu op zondag 4 oktober 2020, organiseert IVN De Maasvallei in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland de Bos- en Peelwandeling. In 2020 voor de 45e keer!

Voor deze tocht worden vier schitterende routes uitgezet over afstanden van  30, 25, 15 en 5 km. Het is een natuurwandeling waar iedereen, jong of oud, levensgenieter, natuurmens, sportliefhebber en rustzoeker aan zijn trekken komt. Voor deelname hoeft men geen lid te zijn van IVN of wandelbond.

De wandelingen
De 5 km route gaat door de bossen in en rond het recreatiecentrum. Vooral voor gezinnen met kinderen is deze korte afstand leuk. Ter afsluiting loopt het laatste gedeelte van de 5 km door de speeltuin van de dagrecrecreatie, waar nog volop gespeeld kan worden.

De 10 km-route vervalt in 2020. Vanwege corona-maatregelen is de rustplek verplaatst naar een andere locatie. Helaas ligt deze rustplek niet binnen het bereik van de 10 km-route.

De 15 km loopt via de gemeentebossen over de hoge zandrug langs het Berkenbosch, vervolgens door ecologische verbindingszone Tovensche Beek. Na de rustplaats (bij Scouting) gaat de tocht verder over het heidereservaat door het schapenpark en heidereservaat van de Ullingse Bergen (Staatsbosbeheer).

De zeer afwisselende 25 en 30 km route, neemt u mee over de hoge zandrug langs het Berkenbosch, over het heidereservaat, langs het Peelven en de betonnen kazematten aan het Defensiekanaal. Tevens komt u door ontginningsdorpje Landhorst (met rustplaats Café “Buitenlust”)De routes zijn volledig met pijlen uitgezet. Tevens worden er routebeschrijvingen verstrekt.

De 15 km route heeft één rustpunt (bij accommodatie Scouting Sint Patrick).  De 25 en 30 km route hebben twee rustpunten. Op beide rustpunten is horeca met toiletvoorzieningen aanwezig. De medische verzorging is in handen van een EHBO-vereniging.

Juist te voet is het interessant het prachtige en afwisselende landschap, boerderijen en oorlogsrestanten te aanschouwen. Veelal zijn deze bezienswaardigheden niet goed met auto of fiets bereikbaar.
In de maand oktober vormen de bossen en heide door de herfstkleuren bovendien een schitterend gezicht. Tijdens de wandeltocht bestaat nog de kans dat de wandelaar een kudde Kempische heideschapen of Schotse hooglandrunderen ontdekt.

Afstand Starttijden
30 km 8.00 – 10.00 uur
25 km 8.00 – 11.00 uur
15 km 8.00 – 12.00 uur
5 km 10.00 – 13.00 uur

LET OP: DIGITAAL INSCHRIJVEN


Ter voorkoming van drukte op het inschrijfbureau en bij de rustposten is voorinschrijving en betaling verplicht. Klik hier om in te schrijven op Wandel.nl . Op deze manier kunnen wij coronaproof werken.

Daarnaast werkt IVN met tijdsloten. U kunt bij voorinschrijving kiezen uit één van de tijdsloten. Is een tijdslot volgeboekt dan moet u uitwijken naar één van de andere tijdsloten. Wilt u samen met anderen wandelen, zorg dan dat u allen voor hetzelfde tijdslot boekt. Heeft u niet online ingeschreven en betaald, dan verzoeken wij u niet te komen. U mag dan namelijk niet aan de wandeltocht deelnemen.

Leden wandelbond € 2.50, niet leden € 3.50

Kinderen t/m 12 jaar: gratis deelname

Parkeren: Gratis (Een parkeermunt wordt op startlocatie gratis verstrekt door de organisatie van de wandeling)

Het meenemen van honden is enkel aangelijnd toegestaan, omdat een deel van de route door het schapenpark en recreatiecentrum ‘De Bergen’ loopt.

Reglement Bos- en Peelwandeling